Filip Krška

Filip Krška byl předsedou rozhodčí komise, členem zahraničního odboru, a předsedou krajského sdružení Vysočina. V současné době se věnuje organizaci putovního Festivalu svobodných filmů.

„K životu potřebuji (a věřím, že nejsem sám) prostor a svobodu se vyjádřit, být inspirován a inspirovat, mít možnost chovat se přirozeně, bez obav, že naprosto bezelstnou nebo dokonce záslužnou činností porušuji zákony a mohu být kdykoli perzekuován. Zákony musí respektovat realitu a nikoli ji znásilňovat ve prospěch zajištění kontinuity přežitých monopolů nebo zajištění nových tunelových komplexů“

Filip studoval na Gymnáziu Kpt. Jaroše v Brně, za které se účastnil dvou mezinárodních matematických olympiád a získal jednu bronzovou medaili. Na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy vystudoval obor výpočtová matematika.

Pracuje jako inženýr údržby svobodného software, pomáhal lokalizovat dárcovský systém Flattr či překládat titulky svobodného seriálu YFIAS. Pracuje na využití kryptoměny bitcoin pro pravidelné dárcovství přes které pravidelně podporuje svobodný software, kulturu a aktivismus. Je držitelem zlaté plakety Dr. Jánského za celoživotní dárcovství krve.

Věnuje se rodině se dva dětmi, amatérsky mimojiné hře na kytaru, volejbalu, plachetnicím, pohybu v přírodě, tantře.